top of page
  • Sage Partners

HAN University 'Dragon's Den' Pitch Competition

Updated: Jan 3, 2019

15 studenten van de minor Onderneem de Zakenreis volgden de afgelopen weken een intensieve pitchtraining. Dinsdag werden ze voor de leeuwen geworpen, of beter gezegd voor de “draken”. Op vergelijkbare manier als het BBC programma the Dragons’ Den presenteerden zij hun business aan mogelijke investeerders. Fysiotherapie-student Tom van Strien werd beloond met een Businessclass arrangement voor zijn pitch over zijn hoogslaper-business.HAN University Winner and judges

Aan de minor de Zakenreis werken 40 studenten aan de groei van hun bedrijf en hun eigen ondernemerschap. Zij moeten komend jaar allemaal nog afstuderen, maar runnen naast hun studie al een eigen bedrijf. De jonge #HANondernemers verkeren in verschillende groeifasen, van pas-gestart tot serieus groeiend en met personeel in dienst. Het scala aan producten en diensten is divers: van producent van babyvoeding tot wijnhandel, webdesign, fotografie, productie van motorkleding en verhuur van hoogslapers op maat.


Bij de pitchtraining staat de vraag centraal hoe de jonge ondernemers zich overtuigend presenteren. Daarbij gaat het niet alleen om de inhoud van het verhaal, maar evengoed over hun eigen performance, waarmee ze de overtuigingskracht van hun verhaal kracht bijzetten. Joost Broeren en Einte Visser, trainers van de minor, begeleidden hen bij het scherp krijgen van hun verhaal. Van externe trainer en acteur Miel Verstappen leerden ze hoe ze meer drama-technieken konden toepassen in hun verhaal en met glans kunnen presenteren.

Dinsdag vond het sluitstuk van de training plaats. In de studio van ICA ging het er serieus aan toe. Stuk voor stuk presenteerden ze hun verhaal in de spotlight, werden gefilmd door ICA-studenten en aan de tand gevoeld door een deskundige jury: Silver de Bruijn van de Rabobank, Brechtje Vreenegoor van Radboud Universiteit/Mercator Launch en ondernemer Hugo van der Zee van Sage Partners.


panelists and Hugo van der Zee

Volgens deze jury levert Tom van Strien met zijn bedrijf Combibed een slim business-concept en toont tegelijkertijd een enorme passie en ambitie. Hij verhuurt op maat gemaakte hoogslapers aan studenten “voor een slok bier per dag”. De derdejaars student fysiotherapie wint hiermee een compleet verzorgd businessclass arrangement voor 2 personen: een opname bijwonen van het TV-programma Businessclass van Harry Mens in Noordwijk, met een netwerkborrel en lunch aan zee. Daar gaat hij samen met zijn broer en mede-ondernemer van genieten. Hoe Tom de minor de Zakenreis ervaart? Dat kun je hierzien en horen.


Source: https://blog.han.nl/cvvo/van-hoogslaper-naar-hoogvlieger/#more-2574

57 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page